3 cărți de citit pe plajă dacă îți faci vacanța (sau weekend-urile) la mare. Plus bonus!
În iulie 5, 2017 | 0 Comentarii

Știm că abia aștepți să ajungi la mare și să profiți din plin de căldură, baie și distracție. Dar pasiunea pentru literatură face parte din tine și nu poate fi lăsată acasă, așa că cu siguranță îți vei face timp să și citești. Ca să contracarăm canicula și să îți oferim câțiva fiori reci bineveniți, azi îți propunem trei cărți de citit pe plajă care te vor răcori așa cum trebuie (plus un bonus dacă citești până la capăt)!

1. Ceasul fantasmelor de Oliviu Crâznic

carti de citit ceasul fantasmelor oliviu craznic

Volumul de colecție Ceasul fantasmelor, semnat de scriitorul și criticul literar Oliviu Crâznic te va purta în lumi fantastice și fascinante deopotrivă, făcându-te părtaș la aventuri uluitoare alături de personaje memorabile. Vei alege să o jelești pe frumoasa Lenore, Îngerul care își doarme somnul de veci sub gheață sau vei vrea să dezlegi misterul Fiicei Lunii, superba făptură ce sălășluiește la marginea codrului des, furând inimile trecătorilor?

ia ceasul fantasmelor oliviu craznic

Vei vrea poate să îngenunchezi în fața principesei Ermengaarde, cea învăluită numai în misterul jocurilor politice la care se pricepe atât de bine, în timp ce trupu-i gol este mângâiat de răceala spațiului cosmic? Te poți adăposti de vipie în pivnițele palatului Charron, dar ai mare grijă cu cine te întâlnești acolo…

În Munții Osului zăpada este veșnică, dar trecătorile sunt pline de pericole. Și pădurea Heavenwood te poate îmbia cu luminișuri răcoroase, dar nu porni în căutarea spiriducilor albi, căci vei avea surprize…

Un volum conținând povestiri fantasy, planetary romance, space opera, thriller sau steampunk, o atmosferă gotică și misterioasă și destule senzații tari cât să îți facă pielea de găină, Ceasul fantasmelor este una dintre acele cărți de citit pe plajă pe care nu o vei mai putea lăsa din mână. Așadar, atenție mare la crema de protecție solară! 

2. Ecouri din tenebre de Rodica Bretin

carti de citit ecouri-din-tenebre

Cum ar fi să faci o călătorie înapoi în trecut și să urmezi drumul croit de istorie printre întâmplări și locuri reale ale căror povești întrec orice imaginație? Vrei să simți în ceafă răsuflarea înghețată a unei fantome? Nimic mai simplu, întoarce-te în 1971 în Spania pentru a fi martor la fenomenul supranatural cunoscut astăzi ca “Fețele din Belmez” – un mister rămas nedezlegat și astăzi…

Dacă ți se pare că este totuși prea cald afară și ai nevoie neapărat de ceva care să te răcorească, hai în La Rochelle, Franţa, în 1642, ca să vedem cum s-a descurcat pastorul hughenot François Perrault cu spiritul poltergeist care i-a bântuit casa timp de unsprezece luni…

Casa bântuită din Berkley Square nr. 50 din Londra ți se pare prea puțin pentru spiritul tău aventurier? Încearcă atunci saloanele slab luminate ale surorilor Fox din Hydesville, SUA, undeva pe la anul 1848. Catherine şi Margaretta Fox au dat naștere spiritismului, mai întâi în America și apoi în întreaga lume. Și dacă nu o să simți fiori pe spate nici la una dintre celebrele lor ședințe de invocare a spiritelor, atunci este posibil să ai nevoie de ceva mai tare… E în regulă, caută în volumul Ecouri din tenebre și vei găsi…

sedinta de spiritism ecouri din tenebre

Volumul semnat de cercetătoarea și scriitoarea Rodica Bretin le este adresat cu dedicație tuturor celor pasionați de supranatural și paranormal, fanilor Twin Peaks, Dosarele X, Zona Crepusculară, Povestiri cu final neașteptat sau producțiilor mai noi, precum Stranger Things. Documentarele sunt scrise sub formă de povestiri și jurnale de epocă, iar unele dintre istoriile mai recente te vor înfiora suficient ca să uiți că mai voiai o porție de înghețată…

3. Inima Dragonului de Mircea Țara

carti de citit inima dragonului mircea m. tara

Cetății Nisalului i se mai spune și Cetatea Zăpezilor, așa că poți fi sigur că acest roman fantasy este una dintre acele cărți de citit pe plajă perfecte. Nu te lăsa păcălit de atmosfera luminoasă și veselă din Orașul Artelor și a Magiei, pentru că în Nisal vei descoperi locuri care te vor înfiora.

Fă o excursie alături de bardul Lied și de hoții de buzunare Vel și Mira prin catacombele cetății – sigur, te vei întâlni cu dragoni, dar numai micuțul Blu scoate rotocoale de fum pe nas și asta numai ca să își apere protejații – sau pătrunde în tărâmul Umbrelor unde sălășluiesc misterioșii sceadini. Aventura eroilor noștri neobișnuiți îți va face inima să bată foarte tare, așa că recomandăm să te hidratezi temeinic și să faci băi dese în mare ca să te liniștești.

Dacă munții de gheață din jurul Nisalului nu îți provoacă suficienți fiori reci ca să mai reziști o oră pe plajă, atunci vei fi cu siguranță impresionat de iarna care se lasă brusc peste cetate când artefactul magic care o protejează (Inima Dragonului) este pus în pericol. Trebuie să iei o pauză de răcoreală și în Biblioteca Sufletelor și eventual să bei un ceai rece îmbogățit cu carru, pentru că ai nevoie de puteri proaspete ca să participi la confruntări cu sabia, ritualuri de magie neagră, dueluri între vrăjitori și înfiriparea unei povești de dragoste între doi dintre protagoniști.

inima dragonului mircea tara

La finalul romanului vei vrea și tu o pelerină de blană, căci zăpezile cetății sunt nemiloase. Noroc că ai marea aproape și probabil și un cocktail rece alături. Ai grijă însă să nu ți se topească gheața în pahar, prea prins fiind de aventurile eroilor pe care îi vei îndrăgi din prima clipă!

BONUS

Împăratul Ghețurilor de Ana-Maria Negrilă

imparatul gheturilor ana maria negrila

Bun venit în Oraș! Megastructura construită deasupra permafrostului ne dă senzația de sfârșit de lume. Sau poate de început, din moment ce omenirea a supraviețuit unei noi glaciațiuni și s-a adaptat cum a putut condițiilor de viață la temperaturi negative extreme? Dincolo de Oraș, însă, se întinde un adevărat deșert de gheață, unde zăpezile sunt veșnice și numai cei mai curajoși dintre vânători se aventurează pentru a găsi resurse de hrană.

Pornește într-o aventură alături de tânăra Sich, înfruntă Consiliul și Ospitalierii, ferește-te din calea armatelor trimise de corporații pe urmele tale, supraviețuiește când toată lumea pare să vrea să te elimine, înfruntă gerul, minciunile, sabotajele și atentatele la viața ta și deslușește misterul Împăratului Ghețurilor!

imparatul gheturilor peisaj ana maria negrila

În romanul SF Împăratul Ghețurilor, Ana-Maria Negrilă te invită să descoperi o lume a viitorului, necruțătoare, ostilă și rece ca sufletul celor care o conduc. Povestea lui Sich îți va încălzi inima, dar peisajul înghețat, cinismul noii guvernări și pustiurile albe care par să sece un om de însăși voința de a trăi îți vor da fiori pe șira spinării. Ce altceva îți mai poți dori de la o carte într-o zi caniculară de plajă?

 

Iubești plaja, marea și lectura? Iată așadar cele trei cărți de citit pe care ți le recomandăm dacă plănuiești să fugi pe litoral cât de curând! Numai azi ai reducere la toate cele patru volume, ca să te poți ocupa în liniște de celelalte bagaje pentru vacanța la mare!

Scrie un răspuns