Author avatar
Cezarina Anghilac

Cezarina Anghilac (n. 27 septembrie 1984, Mangalia) a studiat sociologia şi antropologia în cadrul Universităţii din Bucureşti, iar în 2015 a urmat cursurile Atelierului SF&F organizat de Revista de povestiri și Bookblog.

Cezarina Anghilac: Activitate literară și publicistică

Cezarina Anghilac este scriitoare, specializată în science fiction, fantasy, mystery și horror. Cu studii în sociologie și antropologie la Universitatea din București, a început să se afirme în lumea literară după ce a urmat cursurile Atelierului SF&F, organizat de Revista de povestiri și Bookblog în 2015.

A debutat cu volumul de povestiri Cine doarme și visează în 2017, câștigând premiul AntareSFest pentru Cel mai bun debut SFFH al anului. Cezarina a îngrijit, timp de doi ani, sumarul Revistei de suspans.

A publicat proză scurtă în diverse reviste și antologii, obținând premiul AntareSFest pentru Cea mai bună povestire SFFH în primă apariție în 2016 (pentru povestirea Doar vântul) și premiul Revistei Galaxia 42 la categoria Fantasy (pentru povestirea Aroma fină de nisip încins).

Cezarina Anghilac a publicat proză scurtă și în Gazeta SF, Argos Magazine, Revista de suspans, Revista Familia, Galaxia 42, Opt Motive, Utopiqa, Iocan și în antologiile Best of Mystery & Horror #1, editată de Mircea Pricăjan (Herg Benet 2014) și Cele mai frumoase povestiri Science Fiction & Fantasy ale anului 2017 editată de Michael Haulică (Vremea, 2018).

În 2022, Cezarina Anghilac a lansat primul volum al seriei dark fantasy În cercul fiarei – Promisiuni de sânge, urmat în 2023 de al doilea și ultimul volum, În cercul fiarei – Puțină speranță, ambele volume fiind publicate de editura Crux Publishing.

Cărți de Cezarina Anghilac
Alt autor
[]