G. P. Ermin este, inter alia, mecanic şi electrician auto, dar şi absolvent de istorie, fost drummer într-o trupa de rock turbat, precum şi actual avocat, fost DJ în urbea natală dar şi fost profesor de limbi străine. Este obsedat de civilizaţiile precolumbiene (deşi doctoratul în materie va fi terminat, probabil, la finele calendarului maya), dar şi de masinile retro. Este, de asemenea, moderator – Despre concurența sine ira et studio – în colaborare cu Editura Universul Juridic.
Are un master în mentalităţi, ceea ce explică faptul că până şi editorul lui spune că are “mintea-n colţuri”, dar are şi veleităţi literare…
G. P. Ermin, are, de asemenea, preocupări savante, devoalate de faptul că şi-a pus numele din viaţa de zi cu zi pe o duzină de lucrări de specialitate (actually, unii chiar l-au băgat pe gâtul sarmanilor studenţi, întru studiu pentru examene grele), dar şi unele mundane, cum ar fi bănănăirea pe reţelele sociale, chipurile în scop nobil, întru diseminarea cărţii, lecturii şi încurajarea actului cultural.
G. P. Ermin refuză cu obstinaţie să fie încadrat în tiparul intelectualului sobru, tobă de carte şi cu nasul pe sus, plăcându-i mai degrabă să stea la o tacla cu amici pe care-şi permite să-i beştelească într-un limbaj propiu şi contagios, în care se amestecă engleza cu moldovineasca, arhaismul cu neologismul, argoul mioritic cu slang-ul de ghetto.
Scriitorul – sau, mai bine zis, istoricul G. P. Ermin – a obținut premiul Gh. Brătianu, acordat de Revista Magazin Istoric, în 1998, precum și o bursă de cercetare, IRCCU Veneția, 1999.
Well, ar mai fi câte ceva de zis, dar G. P. Ermin este de părere că titlurile lucrărilor sale, şi mai ales conţinutul acestora, spun mai multe despre el decât o poate face el însuşi.
În anul 2020, G.P. Ermin debutează în literatura science-fiction, la editura Crux Publishing, cu nuvela Făt Frumos vs. Darth Vader, o satiră science-fantasy ce combină elemente din celebrul univers Star Wars cu personaje legendare ale folclorului românesc.
Explorările și experimentele sale literare nu se opresc aici. În 2021, publică primul volum din Trilogia I.A. – Evanghelia după Crist 2.0 (Crux Publishing), un roman din zona S.F.-ului religios, provocator de controverse dar și nenumărate simpatii, urmat la scurt timp de cel de-al doilea volum (Ultimul înger – Prima I.A., Crux Publishing, 2022).
În timp ce se chinuie să scrie cel de-al treilea volum din Trilogia I.A., G. P. Ermin scrie articole de opinie, critică literară, proză scurtă și recomandări culturale pentru diverse reviste și platforme online și offline.