Author avatar
Sorin-Mihai Grad

Sorin-Mihai Grad s-a născut în 1979 la Satu Mare și a publicat poezii, proze, recenzii și alte texte în română și engleză în mai multe (e-)reviste culturale din țară și din străinătate, obținând diverse premii la concursuri literare.

Sorin-Mihai Grad: Activitate literară și publicistică

Sorin-Mihai Grad a publicat volumele SUROGAT [poerezii] (Herg Benet Publishers, 2010 – mențiune la concursul „Cartea Anului 2010 – Poezie“ organizat de Rețeaua Literară) și Outsider [poerezii] (Aius, 2016 – cu susținerea financiară a Administrației Fondului Cultural Național). Texte semnate de el au apărut în câteva antologii de poezie și proză și a contribuit la experimentele literare „Before a National Anthem” (coordonat de Irina Botea) și „De ce miros perdelele” (iniţiat de Ştefan Caraman).

După studiile de matematică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Sorin-Mihai Grad a urmat un masterat în domeniu în cadrul unui parteneriat cu Universitatea Tehnică din Chemnitz (Germania), în cadrul căreia a activat în perioada 2001-2017 și unde și-a susținut în 2006 doctoratul în matematică, completat în 2014 cu o abilitare.

În perioada 2017-2018, Sorin-Mihai Grad a fost profesor invitat la Institutul de Matematică al Universității din Leipzig (Germania), iar în prezent este investigator principal al unui proiect de cercetare în cadrul Facultății de Matematică a Universității din Viena (Austria). A publicat peste patruzeci de articole științifice de matematică precum și două cărți de specialitate la Springer-Verlag.

Sorin-Mihai Grad este cofondator și editor al e-revistei culturale EgoPHobia (www.egophobia.ro) și a fost colaborator al e-revistei culturale Argos. Informații despre activitatea sa literară pot fi găsite pe www.smg.egophobia.ro.

Romanul său de debut, Camera 66(6) este publicat în 2018 la editura Crux Publishing.

Cărți de Sorin-Mihai Grad
Alt autor
[]