Crux Publishing la Final Frontier 2016
În martie 29, 2016 | 0 Comentarii

Așa cum am tot anunțat în presă în ultima vreme, pentru editura Crux Publishing această ediție a târgului de carte Final Frontier se anunță spectaculoasă. Avem trei cărți noi, un book trailer, o lansare ce va aduce împreună critica literară și reprezentanții culturii geek și un eveniment cu totul nou: un spectacol-atelier de teatru de improvizație, în buna tradiție a Atelierelor de confecționat povești fantastice. Dar iată pe larg detaliile și modul în care ne vom desfășura forțele în weekend-ul 2-3 aprilie, la Connect Hub (Bvd. Dacia nr. 99, București).

Ca și anul trecut, editura noastră va împărți standul și distracția cu prietenii de la Red Goblin. Așadar, pe lângă cărți și nelipsitul cosplay de la stand, veți găsi acolo și reviste de benzi desenate, boardgames, figurine, accesorii și întreg arsenalul Red Goblin special dedicat iubitorilor de science-fiction și fantasy. V-am zis de cosplay? Perfect, pentru că nu ar trebui să ratați standul nostru, mai ales pentru că v-am pregătit și niște surprize în acest sens!

Așa cum am promis, venim la târg cu reduceri:

  • 15% la cele trei titluri noi
  • 10% la toate celelalte titluri ale editurii
  • 20% la pachetele Crux Fantasy și Predestinare genetică

Aceste reduceri sunt valabile și pe site-ul editurii numai până pe data de 3 aprilie inclusiv!

EVENIMENTE

SÂMBĂTĂ, 2 APRILIE, ORA 15.00

DE LA CONAN BARBARUL LA DISTOPIE ȘI STELE

Acest eveniment se va desfășura sub forma unui panel, moderat de Andreea Sterea (co-fondator și co-editor al Crux Publishing), și va consta în discuții și dezbateri pe marginea celor trei noutăți editoriale cu care vom fi prezenți la târg – trei volume esențiale pentru literatura SFF.

Robert E. Howard – Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște

Primul titlu din proiectul Integrala Robert E. Howard reprezintă o nuvelă complexă ce îl are ca protagonist pe nimeni altul decât pe legendarul erou Conan Barbarul. Conținând probabil una dintre cele mai emblematice scene din istoria curentului literar sword & sorcery, nuvela O vrăjitoare se va naște aduce în prim-plan acele elemente care l-au făcut pe Robert E. Howard să fie considerat unul dintre părinții fantasticului întunecat de calitate: acțiune dinamică, eroi excepționali surprinși în situații excepționale și un univers de o frumusețe uluitoare.

Ciprian Mitoceanu – Insula Diavolului

Urmând volumului În sângele tatălui, romanul Insula Diavolului este cel de-al doilea titlu din seria Predestinare genetică semnată de cunoscutul scriitor român Ciprian Mitoceanu. Deseori comparat cu Stephen King ca forță a scriiturii și a suspansului creat, autorul ne introduce de această dată într-un univers distopic, foarte apropiat de cel al zilelor noastre. Un nevinovat întemnițat pe Insula Diavolului și un criminal în serie liber, aflat în culmea succesului. Congresmanul Dawson își pregătește, pas cu pas, amendamentul, o lovitură decisivă pe care o va da justiției americane și însăși umanității. Dar ce ne facem când politica și genetica scapă de sub control? În cel de-al doilea volum al seriei, Ciprian Mitoceanu ne provoacă, în obișnuitul său stil alert, să luăm parte la un joc diabolic, a cărui singură miză este supraviețuirea.

Ana-Maria Negrilă – Regatul sufletelor pierdute

Supranumită „Regina neagră a cyberpunk-ului românesc”, Ana-Maria Negrilă revine pe piața de carte cu un roman science-fiction ale cărui complexitate și dinamism sunt comparabile cu marile opere de gen precum seria Dune, Primăvara Helliconiei sau Seria Culturii. Cititorii vor avea parte de o poveste în care știința, religia, spionajul și conspirațiile se împletesc, se confruntă și dau naștere unei aventuri ce îi va ține pe toți cu sufletul la gură. Primul volum dintr-o saga space opera (Stelarium), Regatul sufletelor pierdute vine însoțit, în premieră în ultimii ani în România, de un book trailer și de un cod QR care, odată scanat, le oferă cititorilor acces la un conținut multimedia bonus și la nenumărate surprize.

Invitații speciali ai evenimentului vor fi:

Vă invităm să fiți alături de noi și de invitații noștri sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 15.00, în cadrul Târgului de Carte Final Frontier!

DUMINICĂ, 3 APRILIE, ORA 15.00

POVEȘTI LA SCENĂ DESCHISĂ!

Editura Crux Publishing și trupa de teatru Obligó, participanți de marcă în semifinala show-ului „Românii au talent”, vă oferă un spectacol eveniment!

Ce ar fi fost teatrul fără poveștile oamenilor, pline de tâlc, urzite la ceas de taină, debordând de veselie sau tristețe, înfățișând scene glorioase de luptă sau momente de o sensibilitate sfâșietoare? Intim legate, literatura fantastică și teatrul își dau mâna duminică, 3 aprilie, începând cu ora 15.00, la Târgul de carte Final Frontier cu ocazia unui eveniment special.

Atelierele de confecționat povești fantastice, organizate de editura Crux Publishing împreună cu scriitorul Dan Rădoiu au ajuns la a șaptea ediție. Și pentru că vrem să îi oferim publicului nostru ocazia de a se bucura alături de noi, la Final Frontier venim nu numai cu cărți noi, autori de seamă, colecții importante pentru literatura fantastică universală ci și… o trupă de teatru de improvizație.

Ce vom face?

Citim povești fantastice, inventăm istorii science-fiction, interpretăm roluri de super-eroi și improvizăm scenarii care mai de care mai năstrușnice. Dar trebuie să veniți și să vedeți, căci altul e farmecul participării la un adevărat spectacol de teatru!

Cu cine ne vom distra?

Din partea editurii Crux Publishing îl vom avea pe maestrul scriitor Dan Rădoiu (autorul volumelor Povestiri de la marginea realității, Case cu dinți și Inorogul, bicicleta și radioul cu galenă), fără de care nu se poate organiza nici un Atelier de confecționat povești fantastice.

Trupa Obligó nu are nevoie de prea multe prezentări: înființată în 2009, a susținut peste 800 de spectacole pe scene naționale, cumulând un total de peste 50.000 de spectatori. Spectacolele lor de teatru de improvizație au fost apreciate în cadrul unor evenimente culturale marcante, precum festivalurile Watumi sau I.D. Fest, și au fost aplaudate din tot sufletul pe parcursul sezonului cu numărul 5 al celebrului show „Românii au talent”.

Spectacolul-eveniment Povești la scenă deschisă îi va aduce pe actorii

  • Dan Murzea (prezentare)
  • Bogdan Untilă și Alexandru Rizescu (interpretare)
  • Teodor Ghiță (invitat special)

Editura Crux Publishing, scriitorul Dan Rădoiu și trupa de teatru Obligó vă invită duminică, în cadrul târgului de carte Final Frontier la un show de improvizat literatură science fiction și fantasy cu totul deosebit. Intrarea este liberă!

Așa cum vedeți, o să se anunțe un weekend incendiar și plin de fantezie. Vă așteptăm acolo cu drag, să vorbim despre cărți, să creăm povești, să dăm viață unor personaje năstrușnice și să sărbătorim cum se cuvine literatura science-fiction, fantasy și horror, pentru că fără ea, viața noastră ar fi mai puțin interesantă și palpitantă!

Scrie un răspuns