gaudeamus crux publishing 2016
Crux Publishing – Gaudeamus 2016: topuri, concluzii, planuri
În noiembrie 24, 2016 | 0 Comentarii

Așa cum ați tot văzut pe Facebook, târgul Gaudeamus a reprezentat pentru Crux Publishing un eveniment deosebit din foarte multe puncte de vedere: șase volume noi, un stand mai mare, produse diverse la vânzare (semne de carte, tricouri, sacoșe de pânză, bookbags), colaboratori noi, prieteni noi și un eveniment de lansare cu răsunet. Puține edituri se mai pot lăuda că au avut cosplay zombie bride la o lansare (mulțumim Ioana Bălan încă o dată pentru prezența extraordinară la stand!), așa că din acest punct de vedere putem sta liniștiți: la orice eveniment Crux Publishing se întâmplă câte ceva ieșit din comun. Știm că vă plac, așa că o să mai facem cât de curând o mică nebunie!

Revenind la târgul de carte, a venit momentul să vedem și topurile vânzărilor, nu de alta, dar ne place să știm ce vă place vouă pentru a vă putea oferi cărți și produse pe gustul vostru și pe viitor!

Top vânzări noutăți lansate la Gaudeamus 2016

Locul 1: Jocul necromanților – Șerban Andrei Mazilu

jocul-necromantilor-serban andrei mazilu

Locul 2: Ascensiunea stelară – Ana-Maria Negrilă

ascensiunea-stelara-ana-maria-negrila

Locul 3: Împărțit în mod egal între volumele Față în față – Ciprian Mitoceanu și Ecouri din tenebre – Rodica Bretin

fata-in-fata-predestinare-genetica

ecouri-din-tenebre

Locul 4: Conan Barbarul: Misterul fântânii blestemate – Robert E. Howard (Trad. Cristina Ivan, Cons. ed. Oliviu Crâznic)

Conan Barbarul Misterul fantanii blestemate Robert E Howard

Locul 5: Aer și MSbP – Răzvan T. Coloja

aer-si-msbp

Top vânzări titluri vechi Gaudeamus 2016

Locul 1: Anotimpul pumnalelor – Șerban Andrei Mazilu

anotimpul-pumnalelor-serban-andrei-mazilu

Locul 2: Regatul sufletelor pierdute – Ana-Maria Negrilă

regatul-sufletelor-pierdute

Locul 3: Ceasul fantasmelor  – Oliviu Crâznic

oliviu-craznic-ceasul-fantasmelor

Locul 4: Metamorfoze

metamorfoze autori straini

Locul 5: Conan Barbarul – O vrăjitoare se va naște

conan barbarul o vrajitoare se va naste robert e howard

În concluzie, se pare că scriitorii români au mai mult succes decât cei străini, lucru care nu poate decât să ne bucure.

Nu pot încheia această scurtă dare de seamă fără să îi menționez pe toți cei care au făcut ca și anul acesta Crux Publishing să încheie târgul de carte Gaudeamus în glorie:

Oliviu Crâznic – consilier editorial, prieten de nădejde, scriitor de succes, mentor și maestru fără de care editura Crux Publishing nu ar fi realizat nici jumătate din ce și-a propus. O adâncă plecăciune pentru încrederea, dedicația și afecțiunea pe care ni le arăți zi de zi, în ciuda tuturor imperfecțiunilor noastre.

Oly Saldinger – lucrurile pentru care îi sunt recunoscătoare lui Oly ar umple vreo șase pagini, așa că acum am să îi mulțumesc pentru profesionalismul cu care crează cărțile pe care voi le citiți și pentru răbdarea cu care îmi suportă deadline-urile, zecile de intervenții pe machete, solicitările în miez de noapte și tot ansamblul de panici cu care îl asaltez de obicei înainte de târguri.

Cristina Ivan – un om de cultură deosebit, care ne-a oferit anul acesta un cadou nemaipomenit: traducerea impecabilă a nuvelei Conan Barbarul: Misterul fântânii blestemate. Cristinei i-am urat bun-venit în echipă la începutul acestui an și am fi onorați să colaborăm cu ea și pe viitor. Puține traduceri mai sunt atât de bine lucrate…

Miliana Chipăilă – nu îi spun Riker de pomană: Millie este lector, colaborator la revista editurii, promotor, prietenă dragă, suport moral și o artistă desăvârșită atunci când vine vorba despre acele bookbags croșetate care au făcut senzație la târg. Pasiunea lui Millie pentru cărți este legendară, iar capacitatea ei de a îndura stresul, oboseala, termenele limită inumane, presiunea și momentele copleșitoare din timpul târgului mă fac să o bănuiesc că este de fapt Wonder Woman deghizată.

Alex Șutiu – vechi prieten, fotograf oficial la evenimentele Crux Publishing și mai nou artist colaborator (semnele de carte desenate de Alex au avut cel mai mare succes de casă dintre toate produsele personalizate pe care le-am vândut la târg), Alex este unii dintre pilonii pe care se bazează editura aproape de la înființare.

Andreea Cătălina (pe care o cunoașteți pentru comic strip-ul Aventurile lui Sărăcel) – una dintre cele mai proaspete colaboratoare ale noastre și o prietenă pe care am vrea să o ținem mereu aproape. Desenele ei au făcut furori, iar tricourile care îi poartă semnătura au fost printre cele mai vândute produse de la târg.

Alexandra Medaru (scriitoare și promotor cultural) – nu am crezut că voi întâlni un critic literar atât de tânăr și atât de bine pregătit ca Alexandra, dar ea reușește de mai bine de un an să mă surprindă plăcut și să îmi depășească așteptările. A fost o adevărată onoare să prezint alături de ea romanul Aer și MSbP semnat de Răzvan T. Coloja, dându-mi seama încă o dată că Alexandra va fi curând o forță în critica literară contemporană.

Mara Radu (cunoscută ca scriitoare sub numele Helena Cade) – prietenă veche cu care împărtășim o pasiune comună pentru opera scriitorului Robert E. Howard și mai ales pentru Conan Barbarul. Mara este arma noastră secretă atunci când vine vorba despre analiza textelor lui Howard, semnând anul acesta postfața nuvelei Misterul fântânii blestemate. Îi mulțumesc pe această cale Marei pentru participarea la lansarea nuvelei și pentru motto-ul (neoficial 🙂 ) care însoțește Integrala Robert E. Howard: Conan is love, Conan is life.

Ruxandra Tudorică și Ionel Jinga – pentru încă un set de coperți superbe. Și lor trebuie să le mulțumesc pentru talent, răbdare și dedicație, numai noi trei știm câtă muncă și câtă oboseală se află în spatele fiecăreia dintre coperți…

Nu pot să închei fără a-i mulțumi lui Șerban Andrei Mazilu pentru… tot. În afară de faptul că a devenit scriitorul de succes despre care știam că va deveni încă de acum patru ani, când ne distram publicând primul lui roman în Statele Unite, fără Andrei Crux Publishing nu ar fi existat și cu siguranță că nu ar funcționa acum așa cum o face, iar eu nu aș fi aici, acum, scriind aceste lucruri.

Felicitări și mulțumiri din suflet tuturor autorilor Crux Publishing și la cât mai multe topuri de vânzări!

Plecăciuni publicului, cititorilor fideli, fanilor pe care îi cunoaștem sau nu îi cunoaștem (încă) personal, celor care ne promovează, celor care ne susțin, ne oferă sprijin și afecțiune, fiind alături de noi la bine și la greu: voi sunteți Crux!

Rămâneți pe recepție, că vă pregătim o surpriză pe 17 decembrie! Mai multe, în curând!

Scrie un răspuns

  • []