Cu reflectorul pe… Georgiana Vlădulescu
În aprilie 27, 2015 | 0 Comentarii

Georgiana Vlădulescu, aka Ghanda, așa cum își semnează postările pe blogul Jurnalul unei cititoare, tocmai ce a câștigat Eurocon Encouragement Awards, niminalizată fiind din partea României.

Cu un număr impresionant de recenzii la activ, Georgiana este o prezență importantă în comunitatea bloggerilor SF&F de la noi, de multe ori ținând cu sufletul la gură scriitorii și editurile care îi așteaptă părerile referitoare la titlurile publicate.

O parteneră apropiată pentru editura Crux Publishing și o susținătoare pasionată a autorilor și titlurilor noastre, Georgiana a contribuit la promovarea a doi dintre autorii noștri.

În 2012, despre volumul lui Oliviu Crâznic, …și la sfârșit a mai rămas coșmarul, Georgiana scria

[…] cand mi s-a oferit ocazia sa citesc o carte horror scrisa de un roman „de-al nostru”, acelasi simt care ma opreste de la a pleca sa studiez „afara” m-a facut sa vreau sa incerc sa vad cum „sta treaba”.

Asa am ajuns sa citesc …si la sfarsit a mai ramas Cosmarul si am inteles ca, la fel cum in cartile SF nu e vorba numai despre stiinta, in cartile horror nu e vorba numai despre frica si ca amandoua genurile te pun pe ganduri, fiecare in felul lui.[…]

[Aceasta] e o carte care te pune pe ganduri, care te face sa-ti revizuiesti principiile si valorile si sa te intrebi daca sunt totusi corecte, daca nu cumva te-ai indepartat de niste principii morale de baza. De asemenea, cartea e o reintoarcere la originile miturilor si nu in ultimul rand, o oportunitate de a te intreba daca sunt intr-adevar doar simple mituri sau toate aceste legende nu au, cumva, un sambure de adevar.

…si la sfarsit a mai ramas Cosmarul e un roman care iti ofera alt punct de vedere si te provoaca sa gandesti altfel. Si macar de asta, ar trebui incercat de oricine a citit o carte cu vampiri „moderni” (si nu numai).

Foarte recent, Georgiana a terminat de citit și recenzat romanul Anotimpul pumnalelor de Șerban Andrei Mazilu, un autor care a impresionat-o prin crearea unui univers fantasy deosebit și ale unor personaje memorabile.

[…] am pășit în Arhipelagul Voss și n-am putut decât să mă bucur că un scriitor atât de bun a ales să împartă și cu publicul român așa bijuterie. Personaje, poveste, lume, chiar și stil, de toate m-am îndrăgostit iremediabil și chiar și acum, la două zile după ce am terminat romanul, tot simt din când în când nevoia să mă întorc măcar puțin în lumea lui Aendo Assermore.[…]

[…] cred că personajul care m-a impresionat cel mai mult nu în sine, ci prin modul în care a fost folosit, a fost cancelarul Nordet. Personajul apare la începutul poveștii, preț de 6 pagini (le-am numărat). În fix 6 pagini, a ajuns să-mi pese enorm de el și de soarta lui, am ajuns să-l simpatizez și să fiu de partea lui. 6 pagini din peste 300 și am fost convinsă să țin la acest personaj. Unii scriu sute și sute de pagini și nu reușesc să-și facă cititorii să le simpatizeze personajele și Andrei reușește să creeze un personaj ușor de îndrăgit în câteva paragrafe. Mind = blown!

Și tocmai pentru că mi-a explodat mintea, nu-mi rămâne decât să recomand Anotimpul pumnalelor oricărui cititor care vrea să se cufunde preț de câteva zile într-o lume plină de personaje memorabile, lume pe care o să ajungi să vrei din tot sufletul s-o vizitezi – deși e departe de a fi un paradis – numai și numai pentru că speri să poți întâlni vreunul din oamenii pe care ai ajuns să-i îndrăgești ca pe niște prieteni.

Blogul Georgianei este o sursă constantă de inspirație, idei și titluri care merită citite, autori care trebuie cunoscuți și evenimente la care ne-ar plăcea să participam, așa că o felicităm pe Georgiana pentru acest premiu important! Ne asigurăm citiorii că vom sta cu reflectorul pe Georgiana Vlădulescu și pe activitatea ei, citindu-i recenziile și recomandările cu interes și plăcere!

Scrie un răspuns