Cum am trăit noi la Crux Publishing fenomenul Sci+Fi Fest
În octombrie 4, 2016 | 0 Comentarii

Nu știu alții cum sunt și cum au trăit pe pielea lor Festivalul de Știință și Science-Fiction (Sci+Fi Fest) organizat de revista Știință și Tehnică în zilele de 30 septembrie – 1 octombrie, dar nu cred că greșesc foarte mult dacă spun că cruxienii și tot ce înseamnă Crux Publishing s-au simțit grozav. Trebuie să încep această scurtă poveste mulțumindu-i echipei Știință și Tehnică pentru invitație și pentru ocazia oferită de a ne desfășura așa cum știm noi mai bine în cadrul festivalului. Și ca să fie lucrurile limpezi, le spunem că mai venim și anul viitor dacă mai organizează un astfel de eveniment.

Cu ce să încep? Au fost două zile lungi și pline, frumoase, agitate și foarte satisfăcătoare – dar nu am fi realizat nimic și nu am fi avut un stand atât de animat, căutat și apreciat de public dacă nu i-am fi avut alături pe doi dintre cei mai minunați colaboratori pe care îi poate avea cineva, doi prieteni care sunt cu trup și suflet alături de Crux Publishing și doi membri ai familiei cruxiene fără de care activitatea noastră ar fi mult mai puțin interesantă: Alex și Millie.

Așa că încep prin a le mulțumi lor că au fost alături de mine de la început până la sfârșit și că au contribuit nu numai la succesul de casă al editurii la acest târg, dar și la menținerea mea personală în formă maximă. Dragilor, voi sunteți definiția cruxianismului și al trăitului fantastic!

16

 

Știți voi ce face Crux Publishing cel mai bine la târguri, nu? Își mărește comunitatea de cruxieni, cititori fideli, participanți la evenimente și prieteni! Așa că fără prea multe introduceri, haideți să vedem și topul celor mai bine vândute titluri pe parcursul celor două zile de Sci+Fi Fest!

Locul 1

regatul-sufletelor-pierdute

regatul-sufletelor-pierdute

Regatul sufletelor pierdute, de Ana-Maria Negrilă. Primul volum din seria space opera Stelarium, volumul Anei-Maria a făcut furori printre veteranii iubitori de SF, dar și printre cei care abia acum descoperă tainele și minunățiile pe care le poate oferi literatura science-fiction. Cititorii s-au bucurat și să o întâlnească pe scriitoare la noi la stand pentru că au profitat de ocazie să ceară autografe și să o întrebe despre sursele de inspirație, temele, motivele și conceptele pe care și-a construit acest superb roman.

Vestea bună pentru cei care au citit deja Regatul sufletelor pierdute, cât și pentru cei care l-au cumpărat în ultimele zile, este că deja avem și volumul II în pregătire – Ascensiunea stelară – și îl vom lansa la Gaudeamus în data de 19 noiembrie.

Locul 2

anotimpul-pumnalelor-serban-andrei-mazilu

Anotimpul pumnalelor, de Șerban Andrei Mazilu. Romanul lui Andrei a cam bătut deja recordurile în materie de vânzări pe segmentul fantasy în ultimii doi ani, așa că nu a surprins pe nimeni faptul că iubitorii de dark fantasy / clockpunk prezenți la Sci+Fi Fest au și plecat cu Anotimpul pumnalelor imediat după ce l-au zărit pe stand. Ca să liniștim spiritele, ne bucurăm să anunțăm fanii că vom avea și continuarea în curând – volumul Jocul Necromanților este pe cale de a fi finalizat, așa că toți cei care ați solicitat în mod expres readucerea în prim plan a personajelor și a lumii din Anotimp veți avea ocazia să găsiți continuarea la standul Crux Publishing la Gaudeamus.

Locul 3

ecouri-din-tenebre

Ecouri din tenebre, de Rodica Bretin. Era de la sine înțeles că un volum de calibrul celui semnat de Rodica Bretin avea să atragă atenția atât cunoscătorilor și pasionaților de fenomene paranormale, cât și cititorilor care și-au dorit să cunoască astfel de fenomene și cazuri reale descrise din perspectiva unui cercetător experimentat și a unui scriitor foarte talentat. Volumul Ecouri din tenebre de Rodica Bretin va fi lansat oficial tot la Gaudeamus (acum v-am oferit numai un teaser 🙂 ), așa că veți putea pune mâna pe el în noiembrie. Între timp, stați cu ochii pe site, că vom avea acest roman disponibil pentru precomenzi foarte curând!

Felicitări tuturor și mulțumiri încă o dată Anei-Maria și Rodicăi pentru că și-au petrecut cea mai mare parte din zi la stand dând autografe, discutând cu cititorii, participând la evenimente și susținând editura din toată inima. Andrei ar fi vrut și el să fie alături de noi, dar va fi prezent la Gaudeamus dacă totul merge bine.

sci fi fest crux publishing

Acum că avem o situație la zi, să trecem la cele două evenimente organizate de Crux Publishing la Sci+Fi Fest:

Mâinele zilei de ieri oferit astăzi – Invitat special Lect. Univ. Dr. Florin Pîtea

și

Dune și Star Trek: Impact direct asupra culturii românești – Invitați speciali Conf. Univ. Dr. Ana-Maria Negrilă și Jur. Oliviu Crâznic

Ca de obicei la evenimentele noastre, lume multă, întrebări din public, atmosferă incendiară și nenumărate autografe și discuții cu atorii întorși la stand printre cititori și fani. Doresc să le mulțumesc pe această cale scriitorilor Oliviu Crâznic, Ana-Maria Negrilă și Florin Pîtea pentru că au susținut aceste mini-conferințe și le-au oferit participanților informații valoroase despre literatura SF/F contemporană și modul în care aceasta a fost influențată de titluri, motive, teme și curente celebre peste ocean.

delirul incapsulat crux publishing

Și pentru că surprizele s-au ținut lanț în aceste două zile, ne mândrim și cu un premiu – nu al nostru, al unuia dintre scriitorii noștri! Delirul încapsulat, primul din seria steampunk Cartea cu scoarțe de argint, ferecate, semnat de Florin Pîtea a primit Premiul Știință și Tehnică pentru cel mai bun volum de proză scurtă.

Din nefericire Florin nu a putut fi prezent la festivitatea de premiere, așa că trofeul, o superbă machetă în miniatură a Millenium Falcon (realizată cu ajutorul imprimării 3D!) a ajuns la mine. Cred că se vede din fotografii mândria de a publica un astfel de autor atât de apreciat!

Cărți am vândut, evenimente am organizat, premii am ridicat, oameni extraordinari am întâlnit (și am reîntâlnit, mai ales), ar mai fi de spus un cuvințel despre festival în sine.

Din păcate nu am apucat să explorez totul în detaliu, dar din ce am văzut mi-am putut da seama că echipa Știință și Tehnică a depus un efort uriaș să facă acest eveniment unul de succes – iar din punctul meu personal de vedere a și reușit. Micile scăpări organizatorice inerente au încetat să mai conteze atunci când am văzut mii de oameni cu zâmbetul pe buze, adulți și copii încântați de tot ce se întâmpla, tineri avizi de cunoaștere, curioși, pasionați și plini de încredere în viitor, oameni frumoși care citesc, care urmăresc progresul tehnologic și care sprijină prin simpla prezență astfel de evenimente.

Așa că nu pot decât să îi felicit pe cei de la Știință și Tehnică pentru că au deschis un nou drum, împletind în cel mai elegant mod cu putință cercetarea științifică pură și dură cu literatura science-fiction și fantasy și că au reușit să facă față tuturor provocărilor pe care le implică organizarea unui eveniment de o asemenea amploare. Cum ziceam, dacă se mai face, noi venim!

Vă mai las să vă delectați cu fotografii inedite din cele două zile de festival și vă dau întâlnire la Târgul de Carte Gaudeamus, desfășurat la Romexpo în perioada 16 – 20 noiembrie 2016. Stați cu ochii pe noi că avem încă multe surprize de oferit!

4

   24

Scrie un răspuns