Scopul si misiunea editurii

Crux Publishing a fost înființată cu scopul de a promova scriitorii români contemporani, despre care credem cu tărie că sunt la fel de talentați, ba poate chiar mai talentați decât autorii străini. Gândindu-ne în principal la scriitorii din nișa literaturii fantastice, dar nu numai, editura noastră își propune o abordare occidentală, în care autorul este personajul principal și primul care beneficiază de atenția, respectul și eforturile unei edituri. Credem că ne onorăm publicul onorându-ne autorii, de aceea munca noastră se concentrează pe susținerea oamenilor talentați, care nu se tem de inovație literară și care depun toate eforturile necesare pentru a ajunge la cititorii pentru care scriu.

Există scriitori români de science fiction, fantasy, horror, suspans, ficțiune transgresivă etc. care merită nu numai să fie citiți și recunoscuți de publicul românesc, dar care merită din plin expunere internațională. Din nefericire, acești autori nu sunt suficient de bine sau de mult promovați, iar din acest motiv, publicul românesc are un acces limitat la opere de o remarcabilă valoare. Cititorii români de literatură fantastică sunt activi, deschiși la nou, curioși, avizi de lecturi de calitate. Ne propunem să le oferim titluri noi, abordări diferite, stiluri literare diferite, subiecte pasionante.

Și ca să reușim ceea ce ne propunem, am decis să facem lucrurile altfel, cu oameni care sunt altfel.

Crux Publishing înglobează editori, autori, agenți literari, muzicieni, IT-iști, copywriteri, graficieni ș.a. Punând împreună abilitățile și cunoștințele tuturor, pasiunile tuturor, devenim o echipă. Ceea ce ne face deosebiți față de restul nu este doar gama de servicii complete pe care o oferim scriitorilor noștri, ci respectul nostru față de ei și față de cititor. Mai mult, autorul este o parte a unui tot unitar, un element esențial pentru succesul propriu și pentru succesul editurii.

Ne dorim, în primul rând, calitate absolută în ceea ce privește cărțile pe care le publicăm. În acest sens, lucrăm doar cu scriitori talentați, oferindu-le tot ceea ce ei simt că au nevoie pentru a-și îndeplini viziunea; de la corectura manuscriselor împreună cu ei, și până la alegerea copertelor potrivite, suntem deschiși propunerilor și ideilor lor, astfel încât să prezentăm cititorului un produs final cu totul special!

Vrem, de asemenea, să traducem autori străini a căror opere, multe la număr, nu au fost încă aduse în atenția publicului românesc, și să facilităm propriilor noștri scriitori lansarea peste hotare.

Totodată, dorim să promovăm cărțile și pasiunea pentru citit, convinși fiind că la baza oricărei societăți civilizate, ce tinde spre armonie, stă educația. Ne propunem astfel să organizăm / să ne implicăm în orice tipuri de evenimente ce promovează arta în general și literatura în mod deosebit.

Pentru a realiza toate aceste lucruri, ne dorim să colaborăm și cu alte edituri / organizații culturale, considerând că scopul nostru este unul comun și nobil.

În final, dar nu în ultimul rând, intenționăm să vă fim prieteni! Vouă, autorilor demni de toată admirația și loialitatea noastră! Vouă, oamenilor care iubiți literatura! Și vouă, celor care credeți și susțineți acest proiect!

Cu drag,

Șerban Andrei Mazilu – Fondator, editor

Andreea Sterea – Fondator, Director executiv, Editor șef

Suntem un grup de indivizi inteligenți, ingenioși, hotărâți să cucerească lumea.

Suntem cei ce vor să schimbe mentalități, să promoveze și să aplaude virtuozitatea, să laude și să premieze geniul așa cum se cuvine.

Suntem o editură… altfel.

Cărți SF
expurgo george cornila
Expurgo de: George Cornilă 30.00 lei
imparatul gheturilor ana maria negrila
5.00 out of 5 based on 1 customer rating
Împăratul Ghețurilor de: Ana-Maria Negrilă 35.00 lei
Simona Ștefana Stoica No avatar
" Vreau să plecaţi în această călătorie singuri, cu ochii acoperiţi şi mintea deschisă, pentru că de îndată ce veți face primii pași în lumile create de Oliviu Crâznic, nu mai există cale de întoarcere. "
Anna No avatar
" Regatul sufletelor pierdute este o carte complexă, foarte frumos scrisă, cu personaje bine conturate și acțiune pe măsură. "
Oliviu Crâznic No avatar
" România are în Șerban Andrei Mazilu un scriitor care, raportat atât la creațiile similare de pe plan național, cât și la cele impuse de literatura universală contemporană, continuă să mențină ștacheta ridicată. "
Andrei Duduman No avatar
" Conan Barbarul: O vrăjitoare se va naște este o carte în care suspansul și acțiunea sunt prezente la fiecare pagină. Un concentrat de fantastic ieșit de sub penița părintelui genului și potențat de o traducere cum rar am întâlnit. "
Cătălin Lupu No avatar
" Metamorfoze este o colecție de povestiri bine alcătuită. Mi-a plăcut să văd un Howard și un Doyle, dar nici ai noștri nu sunt mai prejos. "
Echipa Noastră
Tudor Popa
Ilustrator principal
Andreea Sterea
Fondator / Director Executiv / Editor Șef
serban-andrei-mazilu-co-editor
Șerban Andrei Mazilu
Fondator/Editor
oly-saldinger-tehnoredactor
Oly Saldinger
DTP Specialist
ruxandra-tudorica-grafician
Ruxandra Tudorică
Grafician
alex-sutiu-fotograf
Alex Șutiu
Fotograf