Din nou la Comic Con
În mai 12, 2015 | 1 Comentarii

A mai trecut un Comic Con, prea repede, și de această dată, dar mă voi hrăni, ca și în anii trecuți, cu amintiri și emoții, să mă țină până la ediția următoare. A fost un Comic Con extrem de important pentru mine, pentru noi toți din familia Crux Publishing, pentru că am fost acolo mai mult decât în ipostaza de simpli participanți, am fost acolo ca editură, ca reprezentanți ai unei noi generații de geeks și pasionați de tot ce e fantastic, de la cărți și jocuri, până la filme și benzi desenate.

Panelul Ambasadori SF a fost momentul culminant al întregului eveniment pentru mine, căci mi-a dat ocazia să vorbesc despre cărțile pe care le-am publicat și despre oamenii care au făcut lucrurile să se întample.

Acolo, pe scenă, alături de ceilalți doi ambasadori, Alex Lamb de la Gazeta SF și Florin Stanciu de la Revista Fantastica am știut că instinctele nu m-au înșelat: se poate să fim profesioniști până la capăt, se poate să schimbăm lucruri și mentalități și se poate să ajungem să fim ascultați de o generație avidă de nou și de ”altfel.” Le mai mulțumesc o dată acestor parteneri pentru oportunitatea de a fi acolo pe scenă alături de ei și pentru drumul pe care l-am deschis împreună.

Nu pot decât să mă bucur enorm pentru faptul că am intrat în rețeaua de distribuție a magazinului Red Goblin din București, parteneri de încredere și prieteni de suflet, cu care împărtășim, dincolo de pasiunile de geeks, și valori și idealuri comune.

Despre eveniment în sine nu pot decât să spun că a fost cu adevărat excepțional. Cea mai bună organizare de până acum, o atmosferă de vis, o logistică impecabilă și cei mai frumoși oameni din lume sunt aspectele care m-au impresionat cel mai mult. Panelul lui Manu Bennett a fost de departe senzația evenimentului, iar spectacolul interactiv de haka cu public va rămâne mult timp de acum încolo cea mai frumoasă amintire a participanților, și a mea, desigur, chiar dacă am stat în sală și nu m-am dus acolo pe scenă alături de el. Iar cei care au apucat să îl vadă pe Manu dându-se cu trotineta printre oameni și standuri au fost martorii unui eveniment unic în viață.

Cosplay-ul a fost fabulos și în acest an, oferta expozanților pe măsură, dar nu pot să nu zic că mi-a lipsit enorm acel grup din Ungaria care a promovat Star Wars în edițiile trecute, cu acel Darth Maul de la care am învățat în 2013 cum să mă lupt cu  un double – lightsaber. Dar a compensat Batman din plin.

Am salutat de asemenea inițiativa lui Osric Chau de a veni într-un costum Assasin’s Creed (ca să nu mai vorbim de rochia purtată la panel anterior) și să nu râd, alături de ceilalți la celebra sa replică ”Știu că Transilvania există, dar eu încă cred că este un loc imaginar.”

Trebuie să spun că inițiativa de a lăsa panel-urile cu actori gratis și la liber a fost probabil una dintre cele mai bune decizii luate de organizatori anul acesta, pentru că astfel a avut toată lumea ocazia să ia contact cu actorii, youtuberii și artiștii mai mult sau mai puțini cunoscuți de la noi, să afle ce se întâmplă în geekdom și să cunoască oameni noi și proiecte extraordinare care se nasc aici, acum.

Unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-au întamplat la Comic Con anul acesta a fost să cunosc oameni noi și parteneri noi. Networking-ul chiar nu este o glumă și după Con deja se pun la cale proiecte comune, colaborări, planuri de viitor.

Îmi pare rău că s-a terminat, sincer, și mai vreau, dar până anul viitor o să trăiesc din amintirea a două zile de totală libertate a spiritului. Mircea Mureșan face o treabă grozavă și sper că anul viitor ne vom mai apropia cu încă un pas de standardele San Diego. Vom ajunge și la nivelul ăla, și cred că mai curând decât se așteaptă oricine.

Nu pot să închei decât cu știrea că începând de ieri, volumele din colecția Fantasy ale editurii Crux Publishing se găsesc de vânzare în magazinul Red Goblin.

Așa că #trăieștefantastic și may the force be with you! Ne vedem la Con-ul următor, anunțat deja între 13 – 15 mai 2016!

Comentarii1

[…] SF” la care am participat în calitate de invitat alături de Alex Lamb și Florin Stanciu am discutat pe site-ul editurii Crux Publishing așa că nu am să insist prea mult și aici. A ieșit fabulos și foarte profesionist, […]

Scrie un răspuns