atelier confectionat povesti fantastice dan radoiu
Feți Frumoși, zmei și prințese: Confecționăm basme!
On April 11, 2016 | 0 Comments

A opta ediție a Atelierului de confecționat povești fantastice vă provoacă să creați basme și povești fantastice, pornind de la învățăturile lui Vladimir Propp, dar continuând pe aripile imaginației voastre! Duminică, 17 aprilie, de la ora 16.00, la ceainăria La un ceai, editura Crux Publishing și scriitorul Dan Rădoiu invită publicul la o nouă sesiune de scriere creativă!

Basmele populare, basmele culte și poveștile fantastice au câteva lucruri în comun: personaje excepționale, personaje negative de-a dreptul malefice, magie, încercări și provocări spectaculoase, lupte pe viață și pe moarte, eroi neobișnuiți, chiar improbabili, prințese superbe și numeroase aventuri. Cunoscutul om de cultură și folclorist rus Vladimir Propp a fost cel care a identificat principalele componente, funcții și elemente narative de bază ale basmului universal, iar noi îi ducem moștenirea mai departe într-un nou Atelier de confecționat povești fantastice!

Editura Crux Publishing are plăcerea de a vă invita la o nouă sesiune de scriere creativă, distracție și voie bună alături de scriitorul Dan Rădoiu și invitații săi speciali. De data aceasta vom confecționa basme și vom învăța secretele unei povestiri fantastice iar eroii veți fi chiar voi! Să nu credeți însă că lucrurile vor rămâne serioase pentru prea mult timp! Așa cum ne-am obișnuit publicul, scriitorul Dan Rădoiu va da tonul, dar voi veți fi cei care vor scrie un nou basm! Va fi el despre Scufița Albastră? Despre un Făt Frumos modern sau despre o Ileană Cosânzeană contemporană? Vor fi aventurile lor complet neobișnuite? Se vor petrece lucrurile într-un ținut mitic, sau chiar în orașul nostru? Numai voi veți decide asta!

Ediția cu numărul opt al Atelierului de confecționat povești fantastice va avea loc la ceainăria La un ceai, duminică, pe 17 aprilie, începând cu ora 16.00! Dați drumul fanteziei și creați un basm așa cum vă doriți, pentru că singura regulă este să vă folosiți imaginația din plin!

Și pentru că știm că vă plac poveștile bine scrise, editura Crux Publishing vă aduce la Atelier și toate volumele SF/F publicate până acum la prețuri speciale de Paști! Ne vedem duminică, 17 aprilie, de la ora 16.00 cu Dan și (în spirit) Vladimir Propp!

Intrarea este liberă, iar distracția garantată!

Dar pentru că tot promiteam că revenim cu impresii de la ultimul Atelier, care a avut loc la Final Frontier weekend-ul trecut, să îi dăm cuvântul lui Millie, ca să ne spună ea cum s-au întâmplat lucrurile săptămâna trecută…

Duminică ne-am strâns şi noi cruxienii, veterani şi oameni proaspăt adoptaţi, în sala de evenimente, în cadrul unui nou Atelier de confecţionat poveşti fantastice. De data aceasta ne-am întrecut pe noi înşine. Îndrumaţi de către scriitorul Dan Rădoiu, mai întâi am imaginat personajul şi astfel l-am tricotat pe Mircea I. Popescu (întâmplător şi lui îi plăcea să tricoteze, însă ciorapi, nu poveşti) împreună cu povestea sa. Acesta, pornind de la biroul lui de la Taxe şi Impozite, ajunge (chiar dacă din greşeală) la emisiunea “Survivor” în Munţii Retezat. Oscilând între realism şi fantastic am contribuit fiecare cu câte o frază sau mai multe pentru a croi aventura lui Mircea. Ca de obicei, în cadrul atelierului nu doar am râs şi ne-am scuturat bine imaginaţia, însă am mai învaţat ceva despre scris de la Dan Rădoiu, iar lecţia de duminică a fost că, atunci când te împotmoleşti, important este să produci în continuare cuvinte oricât de ciudat ţi-ar deveni discursul literar, adică un fel de: sezi blând și scrie, că inspirația vine ea până la urmă.

Deci, Cruxieni vechi și noi, vă așteptăm duminică să ne desfătăm cu basme! Invitații noștri speciali vor fi alături de noi, împreună cu toate cărțile Cruxiene!    

Leave a reply