harta osa caderea celor 7 turnuri
Lumea cărților #7: Fragment din Căderea celor 7 turnuri de M. M. Țara (Nlithia #3)
În martie 24, 2019 | 0 Comentarii

Preluare prezentare și fragment din romanul

Căderea celor 7 turnuri de Mircea Țara de pe Reader’s Republic.

caderea celor 7 turnuri baladele nlithiei mircea tara

La două luni de la teribilele evenimente care au zguduit Cetatea Nisalului și ne-au dezvăluit taina Inimii dragonului, lucrurile păreau să fi reintrat în cursul lor firesc. Dar asta numai până când Lied apare pe nepusă masă în odaia lui Asht și îl atrage într-o nouă aventură: o scurtă vizită în Osa (unde, cu mai bine de 15 ani în urmă, cei doi barzi au descoperit Secretul regelui nemuritor). Miza o reprezintă însuși destinulNlithiei întregi, căci temutul Țesător a fost (destul de) clar cu instrucțiunile: Lied trebuie să recupereze o hartă veche a lumii pentru a împiedica Cenușii să scalde Nlithia într-o baie de sânge.

Din nefericire pentru barzii noștri preferați – însoțiți de Calya și de micul dar curajosul dragon Bluîn Osa magia este interzisă iar ei trebuie – literalmente – să își lase puterile și talentele speciale la poarta cetății. Desigur, lipsiți de avantajul dat de magie, cei trei se vor trezi curând depășiți de situație, căci este ceva putred în Osa și lucrurile nu sunt niciodată cum par. Motiv pentru care trebuie să îți pună la bătaie inteligența, ingeniozitatea și curajul pentru a înfăptui o misiune imposibilă: jaful visteriei din Osa, cel mai bine păzit tezaur din lumea cunoscută.

Mircea Țara dovedește încă o dată – dacă mai era nevoie – că stăpânește pe deplin arta scrisului. Pasajele pline de acțiune și suspans se împletesc de minune cu descrierile ample, fascinante, ale unei lumi exotice și vaste, în timp ce umorul se strecoară printre replici și printre gândurile sau faptele lui Blu – și este întotdeauna binevenit. Când luminoasă, când întunecată, atmosfera este cuceritoare și te face să dai pagină după pagină pentru a urmări cu inima la gură peripețiile și pățaniile protagoniștilor. Pe urmele lor se află nu numai dușmani mai vechi din Osa, dar și unii noi – vânătoarele de magie, soldații cetății, cuplul regal și o pleiadă de personaje pestrițe și periculoase care fac legea în mahalalele orașului.

Pe lângă personajele îndrăgite din volumele Secretul Regelui Nemuritor și Inima Dragonului, în romanul Căderea celor 7 turnuri ne vom întâlni cu alți eroi sau, după caz, anti-eroi, la fel complecși și interesanți ca și prietenii noștri. Micuții Sunni și Ruka au un rol aparte în această poveste, dar nici arghelanul, tavuth-ul sau arangierul Osei nu sunt de lepădat.

Un roman vast și alert, care te îmbogățește sufletește și îți pune imaginația la încercare, Căderea celor 7 turnuri este, dincolo de o aventură high fantasy, și o odă subtilă închinată prieteniei, loialității și mai ales acelui strop de magie care se regăsește în fiecare din noi și în întreaga lume.

Editura Crux Publishing ne anunță că volumul Căderea celor 7 turnuri, al treilea din seria Baladele Nlithiei, este disponibil pentru precomenzi cu reducere, transport gratuit și autograful autorului!

Haideți să citim împreună un mic fragment din romanul Căderea celor 7 turnuri!

fragment căderea celor 7 turnuri

Pătrunseră pe rând în cealaltă încăpere. Ușa se închise în spatele lor, întărită de tije metalice. În fapt, toată camera, care nu avea mai mult de zece pași lungime, era ca o cușcă, pereții din lemn fiind dublați de bare groase din fierul roșiatic al Osei. Singurul scaun din încăpere era ocupat de o altă femeie, care purta același model de rochie din material multicolor, aspru; avea aceeași piele creolă, același păr lung, dar negru, împletit la fel într-o coadă terminată cu o lamă aurie ce atingea podeaua. De fiecare dată când își înclina sau întorcea puțin capul, tăișul ascuțit scrijelea în lemnul dușumelei.

– Rihan. Vraja.

Femeia care scosese copilul afară din hambar și îl adusese în stare de inconștiență, îi întinse Calyei o bucată de hârtie pe care erau înșiruite câteva cuvinte în limba străveche. Un jurământ care, atât timp cât erau între zidurile Osei, îi împiedica să folosească magia.

– Eu nu am magie, zise Asht. Nu pot să fac nici o vrajă.

– Nu contează. Rostești legământ, zise Rihan.

– Iar el nu poate vorbi. O să îl scoateți din hambar la fel ca pe puștiul acela? întrebă Asht simțindu-se prins ca într-o colivie, ceea ce nu era departe de adevăr.

– Depinde. Are magie? Nu are? Vedem.

Citește continuarea AICI!

Romanul Căderea celor 7 turnuri este disponibil pentru precomenzi cu reducere, transport gratuit prin curier și autograful autorului! Livrările încep din 15 aprilie. Cu Mircea Țara vă puteți întâlni la lansarea cărții, pe 13 aprilie, la Târgul Final Frontier!

Scrie un răspuns