Reminder: Lansare roman Soldați ai terebentinei
On April 23, 2015 | 0 Comments

afis lansare soldati ai terebentinei

A mai rămas foarte puțin timp până la evenimentul de la Oradea! Lansarea romanului Soldați ai terebentinei se anunță cel puțin interesantă, iar pregătirile sunt în toi!

Cu autorul Răzvan T. Coloja ca personaj principal și cu un invitat ce nu mai are nevoie de nici o prezentare, criticul literar Dan – Liviu Boeriu, ne pregătim să ne întâmpinăm oaspeții cu o carte a cărei descriere poate fi rezumată astfel:

Soldați ai terebentinei nu e un roman despre adolescența turbulentă a unui individ, așa cum ar putea părea la prima vedere, ci o încercare de creionare a unui mod de viață al tinerilor rebeli ai anilor 90. E o lume abulică, candid iresponsabilă și self-destructive, indicând falimentul social-moral al unei ieșiri brutale din timp.

Tocmai de aceea consider că romanul lui Răzvan Coloja e inedit în peisajul literar actual. Pentru că sunt foarte puține cărțile tinerilor scriitori de după 1990 capabile să vorbească despre o generație, să-i deseneze contururile și să încerce să o recreeze din cioburi. […]

Dan – Liviu Boeriu

Așadar, editura Crux Publishing vă invită sâmbătă, 25 aprilie, la Galeria de Arte Vizuale din Oradea, începând cu ora 16.00 pentru a discuta despre un roman – cheie în literatura contemporană românească și pentru a descoperi împreună esența misterioasă care face din această carte mai mult decât un documentar despre ”generația cu plete” a anilor 90 și mai mult decât o poveste în stilul transgresiv consacrat de Fight Club, Requiem for a dream sau Trainspotting.

Prezență media:

Evenimente în Oradea

Vinsieu.ro

Let’s Rock Romania

ebihoreanul.ro

5 o’clock rock

stirievenimente.ro

Pentru cei interesați, editura Crux Publishing va pune la dispoziția participanților și alte volume publicate în acest an, în număr limitat.

Leave a reply